25 let Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa

23.06.2016 Tisknout

Na zasedání ŘV dne 22.3.2016 byl schválen euroregionální projekt "25 let Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa". Záměrem projektu je uspořádání konference k 25. výročí vzniku ERN v druhé polovině roku 2016. Na konferenci budou prezentovány výsledky činnosti Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa, činnosti vybraných přeshraničních partnerství na česko-sasko-polském území Euroregionu, vybrané úspěšné realizované projekty a přehled statistických ukazatelů ERN. Součástí konference bude také diskuse vedoucí k výměně zkušeností a rozboru problematiky ve vícenárodním kontextu.

Euroregion Neisse-Nisa-Nysa vznikl v roce 1991 a je první institucionální formou přeshraniční spolupráce ve středovýchodní Evropě. Jako cíl si od počátku kladl rozvoj přeshraniční spolupráce v území česko-německo-polského pohraničí, čímž přispěl k odstraňování negativního vlivu hranic a zlepšení přírodních a kulturních podmínek tohoto území.

Tento projekt je podpořen Evropskou unií z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj z Programu spolupráce Česká republika - Svobodný stát Sasko 2014 - 2020.

Zpět na seznam zpráv