Schváleno dalších 25 česko-saských projektů

17.09.2016 Tisknout

Monitorovací výbor schválil na svém dvoudenním zasedání ve dnech 13./14. 9. 2016 v Novém Oldřichově 25 česko-saských projektů spolupráce. Evropská unie bude do těchto projektů investovat více než 27 milionů euro.

Těžiště tohoto Monitorovacího výboru tvořilo 15 projektů v oblasti přeshraničního přírodního a kulturního cestovního ruchu. Těmito projekty má být dlouhodobě upozorněno na rozličné možnosti trávení volného času ve společném příhraničí a má dojít ke zvýšení jeho atraktivity.

Další tři schválené projekty se zabývají vzděláváním a celoživotním učením. Zúčastněné instituce přispívají svými projekty k udržitelnému, pozitivnímu vývoji příhraničí díky lepším možnostem vzdělávání.

Velice různorodé jsou aktivity šesti schválených projektů přispívajících ke zlepšení institucionální kapacity veřejných institucí a zájmových organizací a k účinné veřejné správě. Kromě dalšího rozvoje jízdenek „Euro-Nisa-Ticket“ se projekty zaměřují na zvýšení bezpečnosti, česko-německou dobrovolnou službu a spolupráci v oblasti sportu.

Od začátku programu v červenci 2015 bylo Evropskou unií podpořeno již 70 přeshraničních projektů dotací ve výši cca 105 milionů eur.

Zpět na seznam zpráv