Mezinárodní fotografická soutěž "Na Cestách" 2016

02.05.2016 Tisknout

Spolek přátel kultury města Görlitz-Zgorzelec (FVKS) opět organizuje mezimárodní fotosoutěž "Na Cestách". Jde o ideální příležitost pro zájemce o fotografování vydat na cesty a hledat motivy na téma "Místa událostí".

Fotografie lze zasílat do 25. července 2016. Veškeré informace jsou k dispozici také v češtině (němčině, lužické srbštině, polštině, angličtině) na adrese:
Fotosoutěž “Na Cestách”: www.fotografickasoutez.fvks.eu
... Facebook: www.facebook.com/Fotowettbewerb.FVKS
Leták: http://fotowettbewerb.fvks.eu/files/2016/04/FVKS-UWE-FWB-2016_Flyer_final-180416.pdf
Informace ke stažení: http://fotowettbewerb.fvks.eu/files/2016/04/FVKS-UWE-FWB-2016_Infos_Download_final_CZ-250416.pdf
Kromě jednotlivců se samozřejmě mohou zúčastnit také organizace.


PODROBNÉ INFORMACE:

Mezinárodní fotografická soutěž "Na Cestách" 2016 s hlavním tématem - Místa událostí. Přihlášky lze zasílat do 25 .července

Do 25. července můžete pomocí internetu zasílat snímky s motivy z Euroregionu Neisse a jižního Euroregionu Spréva-Nysa-Bobr. Slavnostní vyhlášení vítězů se uskuteční dne 08. září.

Opět se nacházíme na startovní čáře. Řeč je o fotografické soutěži “Na Cestách”, která se letos týká témata "Místa událostí“. Při výběru správného motivu máte mnoho možností, fotografovat můžete například místa, ve kterých se něco odehrává, kde se scházejí nebo scházeli lidé, kde se setkává umění s člověkem ... a tak dále. Hledají se místa událostí v Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa (DE/PL/CZ) a jižním Euroregionu Spree-Neisse-Bobr (německé oblasti Spree-Neisse, polské části Nova Sól, Wschowa, Żagań, Żary).

Zúčastnit se mohou milovníci fotografování všech věkových kategorií, ceny budou udělovány v kategoriích “Dospělí (18+)”, „Mládež (< 18)”, „Fotoreportáž“ a „Miláček publika”. Pořadatel, FVKS (Förderverein Kulturstadt Görlitz-Zgorzelec e.V.), připravil ceny v hodnotě za více než 1.500 Eur. Fotografie se zasílají na oline-portál (www.fotografickasoutez.fvks.eu).

"Na Cestách" je přeloženo do pěti jazyků, veškeré informace budou od 18. dubna k dispozici v němčině, hornolužičtině, polštině, češtině a angličtině. Soutěž je doprovázena rámcovým programem, který zahrnuje fotografické výlety a dílny. Jejich oznámení bude zveřejněno dodatečně. Slavnostní vyhlášení vítězů se uskuteční 08. září v rámci 2. Zhořeleckého festivalu fotografií (26. srpna - 11. září).

Patrony letošní fotografické soutěže "Na Cestách" jsou prezident Euroregionu Neisse (CZ/DE/PL), hejtman Libereckého regionu, Martin Půta, zemský rada města Görlitz Bernd Lange a prezident města Bolesławiec, Piotr Roman. Dále převzal záštitu předseda svazu Domowina (Svaz Lužických Srbů), Dawid Statnik.

Akci podporuje mnoho partnerů, jako například Sächsische Zeitung, Muzyczne Radio Jelenia Góra a Miejski Dom Kultury Zgorzelec, sponzory jsou Kulturraum Oberlausitz-Niederschlesien a město Görlitz.

Kulturní tip: Od 25. dubna do 03. června jsou v Zemském úřadě Niesky (DE) k vidění vybrané fotografie a fotoreportáže z uplynulého roku na téma Průmysl.

Internetové odkazy:
Fotosoutěž “Na Cestách”: www.fotografickasoutez.fvks.eu
... Facebook: www.facebook.com/Fotowettbewerb.FVKS
Leták: http://fotowettbewerb.fvks.eu/files/2016/04/FVKS-UWE-FWB-2016_Flyer_final-180416.pdf
Informace ke stažení: http://fotowettbewerb.fvks.eu/files/2016/04/FVKS-UWE-FWB-2016_Infos_Download_final_CZ-250416.pdf
Zhořelecký festival fotografie (26. srpna - 11. září): www.fotofestival-goerlitz.de
... Facebook: www.facebook.com/Fotofestival.Goerlitz
++ Obecné informace o fotografické soutěži “Na Cestách” ++

Od roku 2008 pořádá FVKS společně s partnery Mezinárodní fotografickou soutěž “Na Cestách". Formou různých témat – "Ulice.Cesty.Koleje" (2008), "Lidé" (2009), "Architektura" (2010), "Cestování" (2011), "Věže" (2012/2013), Výhledy" (2014 ), "Průmysl" (2015), "Místa událostí" (2016) – je región prezentován vždy z jiných úhlů pohledu. Soutěž je zároveň příspěvkem porozumění mezi národy a posiluje vědomí domova. Výstavy, dílny a další aktivity patří pravidelně k doprovodným akcím soutěže, která je vždy výsledkem veliké podpory místních obyvatel. Soutěž zahrnuje oblast Euroregionu Nysa a jižního Euroregionu Spréva-Nisa-Bobr (www.fotografickasoutez.fvks.eu).

Fotografická soutěž "Na Cestách" získala 1. cenu Euroregionu Nisa 2015.

------------------------------------------

Informace o Euroregionu tří národů Nisa (CZ/PL/DE) najdete na www.ern.cz,
… přehledná mapa na www.kalender.fvks.eu/files/seite/FVKS-FWB-Karte_ERN_Quelle_ERN.pdf.
Informace o Euroregionu Spréva-Nisa-Bóbr (DE/PL) najdete na www.euroregion-snb.de,
… přehledná mapa na www.euroregion-snb.pl/mapa_gmin.
www.fotografickasoutez.fvks.eu

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cornelia Friedrich, Agnieszka Lemmer, Agata Fabiś, Alicja Pecina

Zpět na seznam zpráv