EUREX Zdravotnické záchranné služby

27.01.2015 Tisknout


Ve Zhořelci se dne 9.12.2014 uskutečnilo setkání zástupců pracovní skupiny EUREX Záchranné služby. Hlavním tématem byla příprava projektů pro další období. Každá strana přednesla svůj návrh.
Pan Gerold Noack, zástupce nmecké strany informoval, že se chtějí soustředit na dovybavení pro případ hromadného neštěstí, chtěli by stejné nákladní vozidlo, jaké máme my. Dále chtějí propojit informační systémy s elektronickými informacemi o pacientech, napřed vybudovat v rámci ZZS,, později napojit nemocnice a vodní záchrannou službu. Doba projektu 2016 - 2019.

Bautzen - Thomas Schaffer - nákup zařízení ke vzdělávání, včetně výukových modelů, jazyková příprava. Dávají přednost výuce anglického jazyka, mají zkušenosti se společného projektu Braniborsko - Polsko, kdy se již podobná akce uskutečnila v Bad Sarrow.

Jelení Hora - B. Komeda informoval o budování centrálního příjmu pro celé Dolní Slezsko, který je založen na čísle 112. Odtud budou informace předávány na jednotlivé okresy. Jelení Hora chce v rámci projektu modernizovat budovu ZZS a ev. zakoupit sanitní vozidlo

Ústí nad Labem - zástupce informoval o stavu informačních systémů ZZS a nemocnic a výměny informací mezi složkami IZS. Informoval o informačním systému výměny dat při MÚ (podobný systém vytváří i KÚLK) Ústí může vyměňovat informace mezi dispečinky.
V následujícím období chtějí dále rozvíjet přeshraniční projekt - priorita KÚUL, chtějí jej rozšířit na celou hranici. Dále chytají vzájemná školení a cvičení. Chtějí nakoupit materiál pro HN a materiál, potřebný pro zásazích na druhé straně hranice. Chtějí využít fondu malých projektů na spolupráci příhraničních výjezdových základen.

Boleslawiec - mají zájem o odborná školení a výuku jazyků.

Česká strana zastoupená Dr.Wachsmuthem presentovala zájem o výstavbu výukového centra v Hrádku, informovala o stavu jednání se zúčastněnými činiteli a o problémech, které jsou s tím spojeny.

Zástupkyně polské části ERN informovala o projektu Euroregionální koordinační platforma, který by se věnoval koncepci ERN a bylo by možno z něj financovat společná jednání.

Na závěr se účastníci dohodli, že další schůzka se uskuteční na pozvání z Boleslawce 14. ledna 2015, kdy všichni účastníci již představí konkretizaci projektů a přibližný rozpočet

 

 

Zpět na seznam zpráv