Úpravy Nové Hřebenovky v Albrechticích

04.07.2014 Tisknout

V rámci přeshraniční spolupráce byl v programovacím období 2007 - 2013 realizován projekt Nová Hřebenovka, jehož nositelem je Liberecký kraj. V rámci výše zmíněného projektu bylo provedeno značení trasy Nové Hřebenovky, jeho součástí však nejsou úpravy povrchů komunikací, po kterých je trasa Nové Hřebenovky vyznačena. Na území obce Albrechtice v Jizerských horách byla vyznačena pěší a lyžařská trasa jižní větve Nové Hřebenovky (česko-polská část).
Povrchy komunikací na vyznačených úsecích tras Nové Hřebenovky v obci Albrechtice v Jizerských horách nebyly v dobrém technickém stavu.
Záměrem obce Albrechtice v Jizerských horách byla tedy úprava uvedeného nesjízdného úseku Nové Hřebenovky na území obce v délce cca 510 m.
Realizací projektu se zkvalitnila turistická infrastruktura v česko-polském příhraničí a vytvořil se předpoklady rozvoj turistického ruchu v česko-polském příhraničí.
Albrechtice získaly dotaci z Česko-polského FMP ve výši 18302 EUR z ERDF, na projektu spolupracoval polský partner obec Wleń a s administrací pomohl Euroregion Nisa.

Zpět na seznam zpráv