EUREX Statistika v Jelení Hoře

04.12.2013 Tisknout

Setkání členů pracovní skupiny EUREX Statistika se uskutečnilo v polské kanceláři Euroregionu Nisa v Jelenie Góre dne 27. 11. 2013. Jednání vedl pan Banaszak. Účastníci setkání jednali o následujících tématech:

1. Zveřejnění materiálu „Ceny Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa"
2. Aktualizace základních statistických informací o okresech v Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa
3. Společné záměry v roce 2014, časový harmonogram prací
4. Hlavní body (úkoly) skupiny expertů EUREX „Statistika" v příštích letech - Návrh projektu „Encyklopedie statistických výrazů a metodické informace německy-polsky-česky" financovaného prostřednictvím FMP (Fond malých projektů) Euroregionu Nisa
5. Informace o plánovaném projektu statistického úřadu ve Wrócławi „Informační systém v příhraničních oblastech mezi Polskem, Českem, Německem, Slovenskem a Litvou"

V roce 2014 bude pracovní skupina pokračovat v dlouhodobém projektu tabulek o cenách a tabulek za okresy euroregionu, a to ve stejné podobě jako v letošním roce. Tabulky by opět měly být zpracovány do konce roku.

Hlavní body (úkoly) skupiny expertů EUREX-Statistika v příštích letech - Návrh projektu „Encyklopedie statistických výrazů a metodické informace německy-polsky-česky" financovaného prostřednictvím FMP (Fond malých projektů) Euroregionu Nisa.

Na závěr byl domluven předběžný termín dalšího setkání na druhou polovinu června 2014.

 

Zpět na seznam zpráv