EUREX Knihovny v Jelení Hoře

25.11.2013 Tisknout

Zasedání skupiny Eurex - Knihovny se konalo v Krkonošské Knihovně ve Jelení Hoře dne 07. 11. 2013

Účastníci: Franc Šěn, Hana Šěnec - Srbská Centální knihovna, Fryderyk Olma - tlumočník, Katarzyna Szafrańska - Krkonšské Muzeum, Helena Jankowska - tlumočnice, Hanuš Karpíšek - Městská knihovna Antonína Marka Turnov, Zdeněk Duda - Městská knihovna Jablonec, Blanka Konvalinková, Jana Meixnerová- Krajská vědecká knihovna Liberec, Alicja Raczek, Katarzyna Maczel, Joanna Jagodzińska - Krkonošská knihovna, Bärbel Wienrich, Carola Becker, Cristel Lelle - Ku-weit.

P. Konvalinková informovala o přípravách na kongres knihovníků, který se bude konat v roce 2015. Bylo dohodnuto, že se bude kongres konat v nové knihovně v Semilech, a bude se týkat seniorů v knihovnách. Každá ze stran bude delegovat 15 účastníků. P. Maczel navrhla rozšíření témata na"junior - senior - propojení generací" Nebylo rozhodnuto, ve kterém programu bude podána žádost o financování.

P. Wienrich hovořila o přípravách na literární cestu do Oybína. Bylo dohodnuto, že zájezd se bude konat 23. 05. 2014 termín připadá na pátek. Zúčastní se 15 lidí z každé země. P. Wienrich připraví do 13. prosince 2013 žádost o financování, která bude podána Nadaci pro polsko-německou spolupráci, jejímž partnerem je Krkonošská knihovna.

Následně skupina Eurex - Knihovna delegovala porotu složenou z: p. Maczel - předseda, p. Wienrich, p. Lelle, p. Konvalinková, p. Meixnerová, p. Šěnec, p. Szafrańska - členové vybráni za účelem vyhodnocení výtvarné soutěže " Rzepiór, Krabat - znáte je?". Komise posoudila práce a vybrala vítěze. Z vyhodnocení soutěže byl pořízen zvláštní protokol.
Datum příštího zasedání byl domluven na 23. 01. 2013 v Liberci.

 

Zpět na seznam zpráv