Elektronická knihovna Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa

15.10.2013 Tisknout

V rámci projektu "Elektronická knihovna Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa" došlo k vytvoření bibliografie a digitalizaci důležitých euroregionálních publikací, map, bulletinů, ročenek, novinových článků, dokumentů atd. a následně jejich umístění na internet. Celkem bylo doposud digitalizováno více jak 6683 normostran textů (160 publikací, 2 mapy, 44 informačních materiálů, 1 zpráva z tisku a další jsou zpracovávány průběžně. 

Euroregion Neisse-Nisa-Nysa je první institucionální formou přeshraniční spolupráce ve Středovýchodní Evropě. Vznikl v roce 1991 a stal se předchůdcem tohoto druhu spolupráce hraničních regionů. Od samotného vzniku Euroregionu Nisa bylo vytvořeno velké množství publikací, ročenek, bulletinů, letáčků, novinových článků a podobných materiálů. Některých publikací je již jen malé množství nebo dokonce po jednom kuse. 

Digitalizací materiálů došlo k zachování jejich obsahu, data jsou přístupná širšímu spektru zájemců, a to na internetu. Tímto je zajištěná samotná udržitelnost dat.

Elektronická knihovna - www.neisse-nisa-nysa.eu

- - -

Zpět na seznam zpráv