Studijní cesta do Saska

09.09.2013 Tisknout

Ve dnech 5. - 6. září se uskutečnila studijní cesta po saském dotačním území. Účastníky byli starostové z české části ERN a dále pak zástupci členských měst a obcí. Studijní cesta byla realizována dle podrobného harmonogramu a účastníci získali nové informace a navštívili zajímavá místa. První zastavení bylo u největšího saského jezera Bärwalder See a následovala exkurze parku vybudovaného na rekultivované ploše povrchového dolu. Návštěva bioplynové stanice v Obci Ossling s odborným výkladem byla velkým přínosem a určitou inspirací. První den byl zakončen plavbou lodí po Labi v Drážďanech. 

Druhý den byla delegace přijata panem primátorem Schrammem ve městě Bautzen. Účastnici cesty získali informace o fungování města, samotného úřadu a také o příkladné přeshraniční spolupráci Města Bautzen se Statutárním městem Jablonec nad Nisou. 

Tato cesta byla realizována v ramci projektu "Studijní cesta", který byl podpořen z Evropského fondu pro regionální rozvoj - Fond malých projektů Cíl 3 2007 - 2013 prostřednictvím Euroregionu Nisa. 

- - -

Zpět na seznam zpráv