Konference k dopravě - Jelení Hora 23.5.2013

23.04.2013 Tisknout

Jelenohorský okres společně se svým českým partnerem - Městem Špindlerův Mlýn realizuje společný projekt, který je spolufinancován z prostředků Evropské unie EÚS Česká republika - Polská republika prostřednictvím Euroregionu Nisa s názvem "Zlepšení bezpečnosti turistů na horských trasách polsko-českého příhraničí - 1. etapa". Tato aktivita si klade za cíl zpracovat analýzu poukazující na současný stav, inventarizaci ohrožení a nutná nápravná opatření v oblasti zvýšení bezpečnosti turistů na cestách, které jsou zároveň turistickými trasami pro motoristy, cyklisty a pěší a jiné druhy turistiky, jako je např. hypoturistika.

Otázka bezpečnosti je klíčová pro veškerý rozvoj. Vedení Jelenohorského okresu tento problém vnímá a proto se obrátilo na svého "přirozeného" partnera na druhé straně Krkonoš - Město Špindlerův Mlýn za účelem spolupráce, protože veškerá kooperace, i přeshraniční samozřejmým způsobem zvyšuje efektivitu každé činnosti, a to zejména ve specifickém prostředí příhraniční oblasti. Charakter a potenciál naší aktivity přispěly k tomu, že jsme pro náš projekt získali Čestnou záštitu Velvyslance České republiky ve Varšavě a Velvyslance Polské republiky v Praze.
A proto bych Vás rád pozval na Mezinárodní konferenci "Zlepšení bezpečnosti turistů na horských trasách polsko-českého příhraničí", která se uskuteční 23. května 2013 v Jelení Hoře.
Na konferenci bude prezentována Analýza bezpečnosti turistů na silničních trasách v polsko-českém příhraničí na území Jelenohorského okresu a města Špindlerův Mlýn. V rámci veřejné diskuze chceme vypracovat přeshraniční platformu mnoha subjektů pro bezpečnost turistů pohybujících se po silnicích. Jsme si vědomi obsáhlosti problematiky bezpečnosti, a proto jsme tento projekt omezili na okresní silnice a Sudetskou cestu na polské straně a silnici od hraničního přechodu na Špindlerovce do Špindlerova Mlýna. Proto má tento projekt v názvu "1. etapa", což je, podle nás, výchozím bodem pro další koncepční, analytické, projektové a investiční opatření vyvíjené pro celé pohraničí v našem turistickém regionu.
Naším záměrem je, aby tento polsko-český projekt byl výchozím bodem pro další myšlenky v široce chápané oblasti bezpečnosti.
Abychom naplnili charakter trojzemí a získali plný přenos zkušeností, pozvali jsme na konferenci i německou stranu euroregionální pracovní skupiny Eurex "Silniční doprava".

Doufáme, že se do našich aktivit zapojíte a zúčastníte se naší konference. Prosíme o potvrzení účasti do 10. května 2013 na přiložené přihlášce. Zpětně Vám pošleme již schválený program konference.

Budeme rádi, pokud nám a všem účastníkům na konferenci 23. května předáte své zkušenosti v oblasti zvyšování bezpečnosti turistů na silničních trasách.

S úctou
Jacek Włodyga - Přednosta Jelenohorského okresu



PŘIHLÁŠKA:
Mezinárodní konference "Zlepšení bezpečnosti turistů na horských trasách v polsko-českém příhraničí"

Kdy - 23.05.2013
Kde - Hotel Mercure Jelenia Góra

Zpět na seznam zpráv