Hasiči v Chrastavě mají novou cisternu

26.02.2013 Tisknout

Nová přeshraniční hasičská cisterna přijela do Chrastavy, další ještě letos dorazí do Skalice a Bertsdorf - Hörnitzu

Novou hasičskou cisternu CAS 20/3000/200 Tatra T815 231R55 19 325 4 x 4,2 dnes oficiálně převzali dobrovolní hasiči v Chrastavě.
Hasičskou stříkačku za 7,2 miliónu Kč hasiči pořídili z "Programu Cíl 3 / Ziel 3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Libereckým krajem a Svobodným státem Sasko v rámci projektu „Chrastava, Skalice a Bertsdorf - Hörnitz - hasiči společně proti přírodním živlům". Partnery Chrastavy jsou obec Skalice a na německé straně pak Bertsdorf - Hörnitz.
A právě Skalice získá v červnu letošního roku další obdobnou hasičskou stříkačku, stejně jako Bertsdorf - Hörnitz.
„Zatím je tedy naplněna třetina projektu. Navíc ale skaličtí a němečtí hasiči si z peněz programu Cíl3 opraví také své zbrojnice," uvedl jednatel Euroregionu Nisa Jaroslav Zámečník s tím, že chrastavská cisterna je již desátým vozem tohoto typu pro obce a města ležící v ERN.
Moderní cisternu na 3 000 litrů hasiči využijí na různé typy zásahů, včetně dopravních nehod.
Nové vozidlo zároveň nahradí dosluhující stříkačku Liaz, která bude nabídnuta k prodeji.
Křest slavnostně provedli starosta města Michael Canov, hejtman Libereckého kraje Martin Půta, starosta Skalice Jiří Löffelmann, místostarosta Bertsdorf - Hörnitzu Günter Ohmann, jednatel ERN Jaroslav Zámečník, chrastavský velitel SDH Miroslav Pivoňka a zástupce dodavatelské firmy Ziegler Hasičská Technika s.r.o. Jiří Mlateček.

 

Zpět na seznam zpráv