Mapa česko-polského příhraničí

19.10.2012 Tisknout

Region Beskydy společně s dalšími deseti projektovými partnery realizuje od počátku letošního roku projekt „EUREGIO PL-CZ", který je zaměřený prioritně na spolupráci institucí v česko-polském příhraničí. Projekt spojuje všechny česko-polské euroregiony, jejich národní části s cílem popularizovat tuto část příhraničí a zmapovat problémy, které dlouhodobě brání širšímu rozvoji spolupráce.
Region Beskydy - česká část třístranného česko-polsko-slovenského Euroregionu Beskydy - se do projektu zapojil realizací dvou aktivit. První aktivitou byla infocesta po české a polské části euroregionu, která proběhla v červnu 2012. Druhou aktivitou je grafické zpracování a tisk mapy česko-polského příhraničí s uvedením nejatraktivnějších míst z pohledu cestovního ruchu v jednotlivých euroregionech.
V této souvislosti informujeme veřejnost, zejména provozovatele sportovně rekreačních areálů, adrenalinových center regionálního a nadregionálního významu a provozovatele kulturních zařízení nadregionálního významu na území Euroregionu Nisa, Glacensis, Praděd, Silesia, Těšínské Slezsko a Beskydy, o možnosti zveřejnění informací v připravované tiskovině. Informace o poskytovaných službách včetně fotografie v tiskové kvalitě prosté práv třetích osob a kontaktů zasílejte mailem na adresu valaskova.dagmar@beskydy-info.cz a to do středy 24.10.2012. Mapy česko-polského příhraničí budou od prosince k dispozici veřejnosti na pultech turistických informačních center a v sekretariátech národních částí euroregionů.
Projekt EUREGIO PL - CZ je realizován v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika 2007-2013.

Zpět na seznam zpráv