Kámen a šperk -Turnov

12.07.2012 Tisknout

Nová přeshraniční spolupráce v Turnově se úspěšně rozběhla
Město Turnov řadu let spolupracuje s polským městem Jawór; výsledkem je celá řada úspěšně zrealizovaných mikroprojektů . V letošním roce se dalším partnerem Turnova stalo město Lwówek Sląski, město , které se mimo jiné proslavilo opracováváním polodrahokamů- stejně, jako Turnov.
Turnov již 8. rokem prezentoval práci šperkařů a kamenořezbářů pod názvem „ Kámen a šperk" 7. července 2012, letos poprvé s polskými hosty. V těchto dnech se naopak turnovští řezbáři chystají na podobnou akci do Lwówku, která se uskuteční tento víkend. Turnovští organizátoři jako vždy mysleli na početné, i zahraniční, turisty a na sobotu 7. července připravili celodenní program s hudbou, tancem, kejklíři a módní přehlídkou- vše v historických kostýmech.
Projekt s oficiálním názvem „ Drahé kameny a šperkařství - společná tradice na obou stranách hranice"se mohl uskutečnit díky finanční pomoci z ERDF a Euroregionu Nisa. Poskytnutá dotace činila 9.138 EUR a protože se jednalo o tzv. společný projekt, mohl o dotaci u polského Euroregionu Nysa požádat i polský partner.

Zpět na seznam zpráv