EUREX Historie

01.02.2012 Tisknout

Jednání pracovní skupiny EUREX-Historie se konalo v Jelení Hoře dne 24.1.2012.
Tématem jednání byla příprava konference Euroregion Nisa v roce 2013, "Sekularizace a dědictví klášterů ve Slezsku, v Čechách a Lužici v 18. a 19. století". Bylo dohodnuto, že konference by měla být dvoudenní a měla být spojena s otevřením Přírodního muzea v bývalém cisterciáckém klášteře v v Jeleniej Górze - Cieplicach. Plánované datum konference - květen 2013.
Materiály z konference by bylo vhodné vydat na podzim/zima 2013 jako doplněk 45 čísla "Ročníku Jeleniogórskiego", které v roce 2013 oslaví výročí své existence.
Stanisław Firszt navrhl, aby se konference konala v hotelu "Caspar" v Jeleniej Górze - Cieplicach, kde lze pro účastníky zajistit ubytování /zarezervovat pokoje, a je zde i restaurace. Technické zajištění a finanční prostředky pro tuto konferenci - měla by to být společnost Milovníci Cieplic ve Slezsku, se sekundární podporou Rady města Jeleniej Góry - „lázně Cieplice".
Je v plánu, aby každá ze stran na konferenci připravila 3 referáty, žádný by neměl přesáhnout 20 minut. V tištěné verzi by neměla mít méně než 15 stránek (60 znaků x řádek 30) + obrázky. Do materiálů vydaných po konferenci lze vložit více článků, než jen 3 za každou stranu, které budou prezentovány na konferenci.
Příští setkání EUREX-Historie se plánuje na úterý dne 6.3.2013, Ústřední archiv ve Wroclawi, v pobočce v Jeleniej Górze, ul. Plukovníku. W. Kazimierskiego 3.

 

 

Zpět na seznam zpráv