Poděkování Asociace evropských regionů

28.11.2011 Tisknout

- - -20. leté jubileum Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa

Jménem celého předsednictva Pracovního uskupení evropských příhraničních regionů bych chtěl Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa velmi srdečně pogratulovat ke 20. letému jubileu, které bude zahájeno slavnostní akcí dne 1. prosince 2011 v Jelení Górze.

Jsme rádi, že Euroregion Neisse-Nisa-Nysa bezprostředně po svém založení v prosinci 1991 kontaktoval AGEG a o rok později přistoupil do naší organizace jako plnohodnotný člen. Od této doby úzce a s důvěrou spolupracujeme se všemi třemi partnery Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa. V rámci Vašich rozmanitých aktivit v oblasti kultury, turismu, hospodářství a vzdělávání jste velmi přispěli k mírovému soužití lidí v trojzemí a k hospodářské integraci v regionu.

„Nejde jen o to, hranice posunout, ale především vzít jim jejich rozdělující charakter", řekl kdysi bývalý prezident Německé spolkové republiky Richard von Weizsäcker. Tuto základní myšlenku ve Vašem regionu denně naplňujete a díky ní jste v uplynulých 20 letech mohli úplně nebo alespoň z části překonat existující každodenní přeshraniční problémy. Pro budoucí výzvy a úkoly Vám i Vašim spolupracovníkům a přátelům Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa přeji hodně sil, úspěchů a radosti z přeshraniční spolupráce.

S přátelskými pozdravy,

Martin Guillermo Ramiréz
Generální sekretář

Asociace evropských hraničních regionů
www.aebr.eu

Zpět na seznam zpráv