Svazek měst Malý trojúhelník slaví 10.výročí

07.11.2011 Tisknout

- - -Svazek měst Malý trojúhelník oslavil tento rok desáté narozeniny a na oslavu této události uspořádal v pátek 4.11.2011 hned dvě společenské akce. Již od dvou hodin probíhala v polské Bogatyni Mezinárodní konference. Kromě presentace o průběhu spolupráce v rámci Svazku byl zajištěn i doprovodný kulturní program za účasti všech tří národů. V rámci konference byla též zahájena výstava "Minulost a budoucnost spolupráce v regionu Trojzemí".

V návaznosti na konferenci pokračovaly oslavy slavnostním večerem od 19 hod v Hrádku nad Nisou. Společenské setkání zahájila oblíbená bubenická formace Aries a další průběh večera byl prolnut zajímavým programem. Mezi vystupujícími byli účinkující ze všech tří zemí Malého trojúhelníku - zpěváci a tanečníci standardních i exotických tanců. Během deseti let fungování Svazku měst Malý trojúhelník se některé osoby významně zasloužily o rozvoj spolupráce v Euroregionu Nisa. Za svou práci si tito aktéři odnesli ocenění, byl mezi nimi pan Milan Faltus, Arnd Voight, Helmut Řeháček, Piotr Roman, Jerzy Stachyra a další.

- - -

Oslavy výročí jsou součástí projektu "Minulost a budoucnost v regionu Trojzemí", který byl podán do fondu Mikroprojektů Cíl3/Cel3 2007-2013 CZ-PL v Euroregionu Nisa. O jeho podpoře bude rozhodnuto na euroregionálním řídícím výboru dne 22.11.2011. Projekt je zaměřen na propagaci 10-leté spolupráce Svazku a rekapitulaci a prezentaci zkušeností a motivaci k novým přeshraničním aktivitám a ke zlepšení vzájemné přeshraniční spolupráce.

 - - -

Zpět na seznam zpráv