10 let University Nisa

17.10.2011 Tisknout

LIBERECKY KRAJ - V úterý 18.října 2011 proběhne v obřadní síni liberecké radnice slavnostní imatrikulace dvou desítek studentů zapsaných na studium University Nisa. Jedná se o zahájení již jedenáctého běhu bakalářského oboru "Informační a komunikační management" v mezinárodní univerzitní síti zvané Univerzita Nisa. V ní spolupracují již od roku 2001 tři vysoké školy Euroregionu Nisa - Technická univerzita v Liberci, Politechnika Wrocław a Hochschule Zittau/Görlitz.

„Obor absolvují studenti celé 3 roky v angličtině. První rok probíhá v Liberci, druhý ve Wroclawi a Jelení Hoře a třetí závěrečný v Žitavě a Zhořelci. Výuka se zahajuje v srpnu třítýdenním přípravným intenzivním kurzem anglického jazyka a dvou týdenním kurzem odborné anglické terminologie", sdělil Doc. RNDr. Jaroslav Vild, president University Nisa. „Všechny učební plány jsou schvalovány vědeckými radami zúčastněných vysokých škol. Absolvent tak získá jednak diplom své vysoké školy a kromě toho také osvědčení, které bude uznáváno v zahraničí" dodal doc. Vild.
Před slavnostní imatrikulací bude celé dopoledne probíhat hodnocení uplynulých 10 let University Nisa. Odborníci budou diskutovat o uplatnění absolventů a o dalším zlepšování studijních programů.
„Projekt University Nisa přesně splňuje naše představy o přeshraniční spolupráci" konstatoval Martin Půta, předseda Euroregionu Nisa. „Z fondů Euroregionu jsme již poskytli postupně 110 tisíc EUR na 11 dílčích projektů Technické university. Jednalo se nejen o projekty vědecké spolupráce, ale také o průzkum uplatnění absolventů na trhu práce nebo jak inovovat studijní programy na universitách" doplnil Martin Půta.
.
Universita Nisa také nově nabízí dvouletý magisterský studijní obor zaměřený na technické, přírodní a ekonomické vědy v souvislosti s životním prostředím, industrializací a evropskou legislativou. K přijímacímu řízení na bakalářské i magisterské studium je možné se přihlásit na jedné ze tří partnerských vysokých škol.

Stručný program 18.10.2011

10.00 zahájení konference „10 let University Nisa ve světě", hotel Liberec
10.50 proslovy, příspěvky hostů
12.00 konec dopolední části (občerstvení)
14.00 imatrikulace v obřadní síni liberecké radnice
15.00 diskuse k projektu Universita Nisa

 Více o Universitě Nisa na http://www.neisse-uni.org/

Zpět na seznam zpráv