Nové partnerství mezi obcí Černousy a gminou Zgorzelec

07.10.2011 Tisknout

Obec Černousy a Gmina Zgorzelec uzavřela dohodu o partnerské spolupráci. První kontakty se ukutečnily v rámci projektu Poznej svého souseda a vyústily až k podpisu partnerské dohody. Přinásíme zprávu od pana starosty Kellera:

Setkání s polskými sousedy

V sobotu 1.10.2011 uspořádalo zastupitelstvo obce Černousy na sále ve Vsi setkání našich občanů s přáteli z polského Zgorzelce. V 17 hodin dorazila asi 15ti člená delegace zástupců Gminy (obce) Zgorzelec pod vedením Wójta (starosty) pana Kazimiera  Janika. Pan Wójt nabídl naší obci přeshraniční spolupráci zaměřenou na posílení a rozvoj vztahů mezi obcemi. Setkání se zúčastnily desítky občanů naší obce, naše ženy napekly skvělé zákusky, připravily jednohubky a pěkná hudba navodila příjemnou atmosféru. Starostou obce Zgorzelec panem Kazimierzem Janikem a starostou obce Černousy panem Vladimírem Kellerem pak byla podepsána Dohoda o přeshraniční spolupráci v duchu partnerské a přátelské spolupráce zahrnující všechny dohodnuté ekonomické, sociální, právní, vědecké, kulturní, vzdělávací, sportovní, turistické a jiné předsevzetí.

Celý večer pak probíhal v duchu příjemného setkání při pěkné hudbě a tanci, kdy se  postupně odbourala i jazyková bariéra. Obec se tak bude určitě snažit tuto spolupráci udržovat a nadále prohlubovat.

- - -

Zpět na seznam zpráv