EUROKOMMUNALE 2011

19.09.2011 Tisknout

16. - 18. 9. hostily obce Novoborska partnery z příhraničí

V rámci rozvoje přeshraniční komunální spolupráce a spolupráce občanských iniciativ - hasičských jednotek realizuje Obec Skalice u České Lípy projekt podpořený z česko-polského FMP ( dotace 13.206 EUR ), který prohloubí přeshraniční spolupráci obcí a občanských iniciativ - hasičských jednotek. Spolupráce byla zahájena  v roce 2010 projektem pořízení techniky pro odstraňování povodňových škod.
Tato iniciativa České Skalice navazuje na projekt obce Okrouhlé „ Po stopách tradičních řemesel- setkání Okrouhlá / Reichenbach“  se zaměřením na tradiční řemesla, který realizuje  Okrouhlá v rámci česko-saské přeshraniční spolupráce ( dotace 10.923 EUR pro Okrouhlou jako lead partnera a 4 786 EUR pro Reichenbach jako partnera). Jedná se o velké třístranné setkání českých, polských a německých zástupců obcí .Aktivity budou společné pro účastníky obou projektů, ale náklady budou rozděleny tak, aby se nepřekrývaly.  Protože není dotační program na podporu třístranných přeshraničních projektů, jsou tato setkání řešena dvěma souběžnými projekty.
Obsahem projektu je třídenní setkání představitelů měst Novoborska a polského pohraničního města Karpacz a jejich hasičských sborů a zástupců německých obcí. Během setkání se uskuteční poznávací den novoborského regionu,seznámení s tradičními řemesly s důrazem na sklářství, společenský večer přeshraničních partnerů s tématem spolupráce občanských iniciativ, hasičů a místních aktérů a hasičský den s ukázkou a zapojením hasičské techniky českých i polských hasičů.

 

Zpět na seznam zpráv