Bezpečněji na silnicích

31.08.2011 Tisknout

- - -Dne 31.8.2011 se v multimediálním sále Krajského úřadu Libereckého kraje konala závěrečná konference projektu "Bezpečněji na silnicích". Odborníci z české a německé části Euroregionu Nisa se sešli za účelem zhodnocení zmíněného projektu. Jeho cílem byl rozbor a podrobné vyhodnocení dopravních nehod s následkem úmrtí a těžkých zranění, které se staly na území Libereckého kraje v letech 2008-2010. Konference byla zdařilá a zúčastnilo se jí cca 50 osob z České republiky a Německa. Mezi přednášejícími byli odborníci z rezortu dopravy Libereckého kraje, z Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, z Ředitelství silnic a dálnic, ale i specialisté v oblasti bezpečnosti dopravy z německé strany. V průběhu dne se odborníci věnovali závažným tématům, jako je vývoj nehodovosti v Libereckém kraji, systém hodnocení následků dopravních nehod, úprava nehodových lokalit či přiority aktivit BESIP v roce 2011.

Hlavním výstupem projektu je dvojjazyčná publikace "Bezpečněji na silnicích", jejíž cílem je vyhodnocení a následné poskytnutí informací při hledání řešení v rámci zvyšování bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích. Publikace je k dispozici také na CD. Vzniku publikace i zmíněné konferenci předcházely workshopy v okresních městech Libereckého kraje konané v květnu roku 2011.

- - -

Konference byla závěrečnou akcí projektu "Bezpečněji na silnicích", registrační číslo: 311.04/050510/CZ.4/1/03, jehož žadatelem je Liberecký kraj a projektovým partnerem Mission Zero Projekt gemeinnützige GmbH. Projekt byl podpořen v rámci Fondu malých projektů, z programu Cíl3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2007-2013, prostřednictvím Euroregionu Nisa částkou cca 380 tis Kč.

- - -

Zpět na seznam zpráv