Krátké aktuality ze Saska

26.08.2011 Tisknout

26.08. Policejní razie na dálnicích a hlavních silnicích Saska
V rámci boje proti mezinárodní kriminalitě - krádeže vozidel - bylo ze středy na čtvrtek nasazeno 360 policistů saské a federální policie. Zkontrolováno bylo 4.200 osob a 3.400 vozidel. Tři hledané osoby byly zadrženy, bylo zaznamenáno 27 trestných činů. Například 33-letý polský občan nemohl předložit žádný doklad o vlastnictví VW Golfu s francouzskou poznávací značkou. Dva polští občané přepravovali v cestovní tašce 40 kg mědi. Dále byly nalezeny drogy a zbraně.

26.8. Certifikace lesů v Sasku (Sasko)
Certifikáty pro udržitelné hospodaření v lesích podle ekologické konference v Rio de Janeiro (1992) byly rozšířeny na 57% lesní plochy v Sasku (297 665 ha). Dotkly se 65 lesnických provozů všech typů vlastníků lesů - provinčních, federálních, městských, církevních a soukromých. Státní podnik Sachsenforst/Saský les je s jeho plochou lesů (asi 202.000 ha) největším lesním hospodářem. V Německu je v současné době certifikováno 67% lesních ploch (7,3 milionů ha). Majitelé se dobrovolně zavazují, že na jejich pozemcích porostou především smíšené dřeviny, a to zejména lokálně adaptované druhy a nebudou mýtit stromy a hnojit pro zvýšení produkce. Při hospodaření by měly být používány do strojních zařízení ekologické oleje a organické pesticidy pouze v nutném případě.

26.8. Snížení minimálního počtu žáků (okres Bautzen)
CDU okresní sdružení Bautzen usiluje o změnu saského školského zákona. K udržení škol na venkově by měl být oproti městům snížen minimální počet žáků ve třídě.

26.8. Mnohé projekty výstavby silnic budou přezkoumány (Sasko)
Nový plán pozemní dopravy Saska upustil od mnoho projektů výstavby silnic. Dopravní plán bude zaměřen především na zachování stávající silniční sítě. Do konce roku 2012 proto bude ještě jednou přezkoumáno 140 nových projektů.

Zprávy byly dodány od společnosti Medientraktor e.V. v rámci projektu "Co nového u sousedů".

- - -

Zpět na seznam zpráv