Krátké aktuality ze Saska

24.08.2011 Tisknout

24.8. Dny lnu/plátna v Rammenau (okres Bautzen)
O posledním víkendu v srpnu se uskuteční 16. Mezinárodní oberlausitzké dny lnu/plátna módních návrhářů a uměleckých řemeslníků z České republiky, Polska, Irska, pobaltských zemí a Rakouska. Obec Rammenau očekává až 15.000 návštěvníků.

24.8. Vyhlášena Cena lesa (Sasko)
Návrhy na udělení Ceny lesa, která bude vyhlášena 7. listopadu, můžete podat na ministerstvech Saského státního životního prostředí a Zemědělství. Tři ceny ve výši 4.000 EUR, 2.500 EUR a 1.000 EUR budou předány soukromým i firemním vlastníkům lesů, jakož i jejich sdružením. V „Mezinárodním roce lesů" se pod názvem „Lesy pro lidi" uskuteční výběrové řízení. Odměněny by měly být činnosti, které zahrnují rozmanitou a úzkou součinnost lidí a lesů, jelikož jsou v Sasku hodnoceny jako nejvýznamnější. Požadovány jsou iniciativy zaměřené na regeneraci lesů, volný čas a lesnické vzdělávání ve vztahu k životnímu prostředí.

24.8. Směrnice pro bezpečnost informací v Sasku je dokončena
Pro práci s více než 60.000 počítači státní správy a samosprávy vláda schválila směrnici. Ta obsahuje zavedení jednotných bezpečnostních standardů, zřízení bezpečnostní organizace s představitelem pro informační bezpečnost ve všech vládních resortech a vytvoření týmu pro tísňové/nouzové situace. Cílem směrnice je zlepšit ochranu soukromí.

Zprávy byly dodány od společnosti Medientraktor e.V. v rámci projektu "Co nového u sousedů".

- - -

Zpět na seznam zpráv