Krátké aktuality ze Saska

09.08.2011 Tisknout

9.8. Energetický poradce pro region Westlausitz (Bischofswerda)
13 obcí v regionu se rozhodlo v letošním roce najmout si energetického poradce pro zlepšení energetické efektivnosti měst a obcí. Hlavním zaměřením konzultanta má být v budoucnu také výstavba obnovitelných zdrojů energie.

9.8. Pozitivní bilance (Görlitz/Dresden)
Bilance poradenských center obětí Sdružení pro vzdělávání, integraci a demokracii Sasko e. V. uvádí, že v okrese Zhořelec v současné době již téměř není pravicově a rasově motivované násilí. Sdružení obětí uvedlo, že v první polovině roku 2011 byl zaznamenán jen jeden významný incident.

9.8. Spolupráce mládeže mezi Seifhennersdorfem a Českým Dubem (okres Görlitz)
Dva miliony EUR bude investováno do energetické modernizace Querxenland a ubytovny. Rekonstrukce je součástí přeshraničního projektu mezi oběma obcemi za účelem prohloubení práce s mládeží.

9.8. Bytová družstva snižují náklady na energii (Dresden/Weißwasser)
Sdružení Saských bytových družstev oznamuje, že v bytových družstvech v Sasku bylo doposud energeticky sanováno 85 procent stávajících budov. Dobrým příkladem je bytové družstvo ve Weißwasser, které do modernizace svých téměř 3000 bytů investovalo v roce 1990 asi 98 milionů EUR. Tato opatření přispěla ke stabilizaci nájemného pro nájemníky ve všech družstvech.

Zprávy byly dodány od společnosti Medientraktor e.V. v rámci projektu "Co nového u sousedů".

- - -

Zpět na seznam zpráv