Letní podvečery tentokrát na polskou notu

25.07.2011 Tisknout

Jilemnice - Třetí den Krakonošových letních podvečerů bez hranic proběhl v krkonošském městě pod taktovkou partnerské Karpacze.
Na Masarykovo náměstí lákal návštěvníky bohatý kulturní program a ochutnávka tradičních regionálních pokrmů z Karpacze.

Program třetího dne Krakonošových letních podvečerů bez hranic zahájili předseda Svazku Jilemnicko Vladimír Richter a místostarostka Jilemnice Jana Čechová společně s místostarostou Karpacze Ryszardem Rzepczyńskim.

V programu, kterému vévodil Krakonoš, si každý našel to své. Na pódiu se střídala pěvecká, taneční a hudební vystoupení. Část náměstí se na odpoledne změnila ve velkou restauraci. Polští kuchaři nabízeli tradiční pokrmy z Karpacze. Náměstí tak provoněly klobásy a další regionální dobroty. „Letošní ročník Krakonošových letních podvečerů bez hranic je třetím a zároveň posledním, na který budeme čerpat dotaci z operačního programu přeshraniční spolupráce. Naše kontakty s přáteli v polské Karpaczi tím však samozřejmě nekončí. Už nyní mohu prozradit, že nás čekají Dny polsko - české kultury. Přesný program však zatím nechám trochu zahalen rouškou tajemství," oznámila místostarostka Jana Čechová.

http://krkonossky.denik.cz/zpravy_region/letni-podvecery-tentokrat-na-polskou-notu20110718.html

Zpět na seznam zpráv