EUREX Rovnost šancí v Görlitz

20.06.2011 Tisknout

Jednání pracovní skupiny EUREX Rovnost šancí se uskutečnílo dne 10.06.2011 v Görlitz. Jednání řídila paní Ines Fabisch LRA Görlitz. Paní Kretschmar informovala přítomné o prvním euroregionálním dni dívek a dni chlapců 2011 - Euroregionalen Girls' und Boys' Day 2011. Další euroregionalní dny Girls' und Boys' Day jsou plánovány ve dnech 25. - 27.04.2012. Partneři se hledají. 
V EUREX - pracovní skupině existují různé názory na priority (rovné příležitosti nebo zdravotně postižené) - je to problematické pro stanovení cílů - návrh: rozdělit AG do dvou 2 skupin - rovnost šancí/příležitostí zaměřené stejně na ženy/muže a rovněž i na zdravotně postižené, pro obě oblasti je nutné určit zástupce/-kyně z každé ze tří zemí
Česká strana má velký zájem o rovné příležitosti pro ženy a muže a rodinu. V České republice je toto téma stále ještě na začátku. EUREX by proto mělo být diskusní platformou s možností získat inspiraci a výměnou zkušeností, aby se pak v České republice mohlo dále pokračovat a také realizovat.
Dále rozvíjet projekt genderově citlivé profesní orientace/genderové diferenciované práce popřípadě s mezinárodním konferenčním centrem?
EUREX by se chtěl podílet na přeshraniční výměně informační burze „bez hranic / přes hranice" - na mezigeneračním dialogu dne 24.09.2011 od 10.00 do 16.00 hod. v Klosterkirche/kostele v Zittau, pořádaném Petrou Laksar-Modrok (mluvčí města Zittau pro rovné příležitosti).

Zpět na seznam zpráv