Hasičská technika se předvedla před zástupci ministerstev

20.06.2011 Tisknout

Dne 20.6.2011 uspořádala Sächsische AufbauBank v Liberci Konferenci k Programu Cíl 3/Ziel 3 na podporu přeshraniční spolupráce 2007-2013 mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko. Hejtman Libereckého kraje Bc. Stanislav Eichler přivítal účastníky konference a pak informoval o dosavadní přeshraniční spolupráci regionů. Zástupci ministerstev Ing. Michal Janeba, náměstek ministra z Ministerstva pro místní rozvoj a Dr. Elizabeth Nardet za Saské ministerstvo hospodářství, práce pozdravili účastníky konference a kladně hodnotili dosavadní přeshraniční spolupráci.  Pracovnice Společného technického sekretariátu pak představili 18 realizovaných projektů.

 

V rámci informační konference se formou výstavy v předsálí přestavily realizované projekty a partneři poskytovali informace o průběhu realizace těchto projektů. Zároveň si zájemci mohli na parkovišti vedle krajského úřadu prohlédnout hasičské vozy, které byly pořízeny díky podpoře programu Cíl 3 (oblast bezpečnosti) pro dobrovolné hasiče v rámci 2 projektů:

 

-          Systém odvracení ohrožení a poskytování pomoci v Euroregionu Nisa

-          Optimalizace mezinárodní spolupráce hasičů měst Hrádek nad Nisou a Zittau

 

Této prezentace se vzhledem k omezenému prostoru parkoviště zúčastnili zástupci partnerů z JSDH v Hrádku n. N., Liberce – Krásné Studánky a Zittau.

 

 - - -

  - - -

 

 

- - -

 

- - -

 

 

 

 

 

Zpět na seznam zpráv