Brána Trojzemí se otevře v Hrádku nad Nisou

08.12.2010 Tisknout

Brana Trojzemi.jpgSlavnostní otevření Multifunkčního centra Trojmezí v Hrádku nad Nisou proběhne ve čtvrtek 16. prosince 2010 od 13 hodin v domě č. p. 71 na Horním náměstí.
Multifunkční centrum vzniklo rekonstrukcí historického hrázděného domu v centru města přímo na Horním náměstí. Část multifunkčního centra je umístěna ve zcela nové přístavbě, stavebně propojené s historickým domem. V hrázděném domě, stavbě typické pro zdejší kraj, bude v lednu otevřeno informační centrum, výstavní prostory muzea a galerie Trojzemí a malý podkrovní sál, určený pro setkávání laické i odborné veřejnosti.
V přístavbě byl vybudován multifunkční prezentační sál, vybavený moderní i klasickou projekční technikou, zvukovou aparaturou, pohodlnými sedačkami se stolečky a elektrickými přípojkami pro notebook. V sále bude k dispozici bezdrátové připojení k internetu. Sál bude sloužit nejširší veřejnosti z celého regionu Trojzemí, bude využíván mezinárodním svazkem měst Malý trojúhelník, ale také školami a spolky pro jejich aktivity.
Vybudováním multifunkčního centra Trojzemí byla vyplněna mezera v nabídce služeb pro turisty a kulturních a společenským služeb v regionu Trojzemí.
Rekonstrukce hrázděného domu č. p. 71 a přístavba multifunkčního sálu včetně jeho vybavení byla realizována v rámci projektu Multifunkční centrum Trojzemí Hrádek n. N. (CZ) - Bogatynia (PL) CZ.3.22/2.2.00/08.00035. Projekt byl podpořen Evropskou unií z Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika 2007 - 2013. Rozpočet projektu na české straně byl 1 791 348 €, Evropská unie jej podpořila částkou 1 522 645,80 €. Z rozpočtu města byla kryta částka 179 134,80 €.

Zpět na seznam zpráv