Ohlédnutí za dvoudenní cestou po saském dotačním území

01.11.2019 Tisknout

Dvoudenní konference - cesta po saském dotačním území

V termínu 15.-16. října uspořádal Euroregion Nisa dvoudenní cestu po Saském dotačním území pro zástupce členských obcí, na které měli účastníci možnost poznat sousední obce v Německu, nasbírat nové podněty, dozvědět se něco o regionálních výrobcích a zároveň se seznámit a vyměnit si zkušenosti s ostatními zástupci obcí z české části ERN, kteří se na cestu vydali s námi.

Účast byla hojná a program nabitý. První den nás pan starosta Frank Peuker provedl po malebné obci Großschönau, kde jsme navštívili Muzeum froté a damašku, rekreační středisko Trixi park a podívali jsme se do Domu Přírodního parku Žitavské hory v přidruženém Waltersdorfu.
Následoval rychlý přesun do Wilthen, kde nás čekala prohlídka v místní likérce.
První den završila večerní plavba parníkem po Labi v Drážďanech. 
Posledním bodem programu byla následující den návštěva Saského zemského sněmu v Drážďanech, kde jsme byli obeznámeni jak s architekturou budovy tak s fungováním sněmu. 
Počasí nám přálo, program byl zajímavý a obohacující, a tak lze tuto cestu hodnotit jedině pozitivně. Děkujeme všem za milou účast. Speciální poděkování patří starostovi Großschönau, Franku Peukertovi, za skvěle připravený program, a také tlumočnici Petře Sochové za výborný výkon po oba dny!

 

Celá akce se uskutečnila díky financování v rámci projektu KONEG - kooperační síť euroregionálních skupin, projektové číslo: 100279578.

 

 

Zpět na seznam zpráv