EUREX Zchrann zdravotn sluba

Datum: 31.03.2011

ZZS.jpgV kanceláři polské části Euroregionu Nisa v Jelení Hoře se dne 8.3.2011 setkali v rámci probíhajícího projektu „Přeshraniční spolupráce zdravotnických záchranných služeb ERN" členové pracovní skupiny EUREX Záchranná zdravotní služba. Při setkání rekapitulovali stav realizace společného česko-polského projektu, v jehož rámci bylo pořízení sanitek, vydání slovníku, vytvoření kontaktního centra a další aktivity. Dne 17.6. 2011 proběhne společné cvičení záchranářů, které zajišťuje SPZOZ Zgorzelec. 
Ve dnech 28.-29.4. 2011 se uskuteční společná konference. Konference by se mělo zúčastnit asi 120 účastníků. Předsedou EUREX ZZS na další období byl členy zvolen pan Klos. Dalšího jednání se účastnil Maciej Galeski z ERN Polsko. Seznámil účastníky, že plánovaná konference EUREX se uskuteční 30.9.. Výroční konference ERN bude 2. - 3. 12. 2011 ve Zhořelci.
Dále se zmínil o aktivitách v rámci přeshraniční spolupráce, nyní se jedná o to, aby na státní úrovni byly tyto věci stanoveny obecně a konkrétní dohody se uzavíraly na úrovni okresů. |Mělo by to tak být na všech stranách ERN. 20.4. se uskuteční soutěž dětí v Jelení Hoře, česká strana byla požádána o vyslání rozhodčích. Po soutěži by měl proběhnout seminář k porovnání poskytování péče na obou stranách hranice. Další setkání EUREX se uskuteční 20.6.2011 v Liberci.

tisk