Libereck kraj uspodal workshop ke zpracovn zemn technick studie oven pten cyklotrasy Odra - Nisa

Datum: 30.11.2010

Liberecký kraj uspořádal za účasti náměstka hejtmana LM pro dopravu Martina Seppa (ČSSD) 25. listopadu v budově Krajského úřadu Libereckého kraje odborný workshop ke zpracování Územně technické studie ověření páteřní cyklotrasy Odra Nisa v rámci projektu „Mezinárodní press-trip ODRA-NISA a marketingové aktivity"z programu Ziel 3 / Cíl 3, Svobodný stát Sasko - Česká republika.

„Partnerem tohoto projektu je Landkreis Görlitz. Jednotlivé aktivity se budou realizovat v období listopad 2010 - květen 2011 a jsou zaměřeny na spolupráci obou partnerů, na propagaci cyklostezky. Vrcholem bude uspořádání Mezinárodní konference cyklostezky Odra Nisa s presstripem - propagační cyklojízdou po části cyklostezky Odra Nisa s účastníky z ČR, Německa a Polska v květnu příštího roku," uvedl náměstek hejtmana.

Účastníkům workshopu byl představen klíčový dokument pro celý projekt, jež byl však zpracován mimo projekt Územně technické studie ověření páteřní cyklotrasy Odra Nisa v úseku Nová Ves nad Nisou - Hrádek nad Nisou.

Zpracovatelem byla Projektová kancelář VANER s.r.o.. Řešitelé představili ve skoro dvouhodinové prezentaci průběh tvorby dokumentu, způsob projednávání, cíle a výsledky zpracované studie.

Při zpracování studie řešitelé prověřili soulad vazby záměru s územními plánovacími dokumentacemi obcí a měst, zajistili vypracované studie a projektové dokumentace. Studii rozdělili do několika kapitol.

V technické části vymezili řešené zájmové území z hlediska širších vztahů, vytvořili půdorysné uspořádání, přehled situace stavby a vzorové řezy ve vybraných exponovaných bodech trasy, stanovili harmonogram stavby řešícího časový a finanční plán výstavby, včetně stanovení priorit. V dokladové části studie doložili majetkoprávní vztahy vč. výpisu parcel dle katastru a předběžné projednání s rozhodujícími vlastníky dotčených pozemků a vybraných orgánů státní správy.

„Všechny úseky vyhledávací studie jsme projednali v zastupitelstvech jednotlivých obcí," zdůraznila vedoucí odboru dopravy LK Stanislava Jakešová.

Pozvanými účastníky workshopu byly zainteresovaní zástupci obcí, jejíž katastrem má cyklostezka procházet. Saskou stranu na závěr setkání představil Jochen Eitner z Landkreis Görlitz, který předal základní zkušenosti se zafinancováním a praktickou realizací jednotlivých úseků cyklostezky.

 

tisk