Krtk aktuality ze Saska

Datum: 25.08.2011

25.8. Vyšší výběr daní od podnikatelů v okrese Görlitz
Podle Statistického zemského úřadu zaznamenala města a obce okresu za první pololetí letošního roku o 9 milionů EUR vyšší příjmy z podnikatelských daní. Jedná se o 47% více než v první polovině roku 2010. Příjmy živnostenské daně se ve všech obcích v okrese zvýšily z 20 na 29,5 mil. EUR.

25.8. Další odškodnění chovatelů ovcí v oblasti, kde žijí vlci (Bautzen)
Člen parlamentu Marko Schiemann (CDU) požadoval náhradu pro chovatele ovcí také za stres způsobený ovcím/samicím. Zkušenost ukázala, že potulováním vlků ve výběhu trpí především ovce, kterým tento stres velmi škodí.

25.8. Schönau-Berzdorf (okres Görlitz)
Rada obce naléhavě vyzývá starostu k rychlejšímu projednávání dluhů na daních. Obec tak přišla o po celá léta neplacené daně z nemovitostí z důvodu osobních bankrotů dlužníků nebo jejich promlčení.

25.8. Horst Zimmermann, starosta Jonsdorf o Svobodném státu Sasko (okres Görlitz)
Horst Zimmermann (Svobodné fórum voličů-občanů Jonsdorfu) v komentáři v Sächsische Zeitung o vztahu Svobodného státu Sasko k okresům uvedl: „Oberlausitz/Horní Lužice leží v srdci Evropy a na hranicích Německa. Od doby změn politických poměrů jsme i zde měli skvělou příležitost, ale dle mého názoru jsme ji promarnili. Politické vedení v Drážďanech obešlo a ignorovalo vůli většiny obyvatel z Horní Lužice a vynucená reforma okresů kromě mrzutostí a nákladů nic nepřinesla. Naopak, milionová díra v rozpočtu i nadále poroste ...".

Zprávy byly dodány od společnosti Medientraktor e.V. v rámci projektu "Co nového u sousedů".

- - -

 

tisk