Fond malch projekt esk republika - Sasko

Datum: 22.04.2015

- - -Fond malých projektů Česká republika - Sasko v rámci cíle Evropská územní spolupráce 2014-2020 poběží za podobných podmínek i v dalším období. Euroregion Nisa se účastní přípravných jednání a podílí se na tvorbě programových dokumentů. Přípravné schůzky by měly vrcholit v průběhu léta/podzimu 2015 a následně budou stanoveny konkréní postupy, termíny a výzvy k podávání malých projektů.

Žadatelé z oblasti Libereckého kraje a Šluknovského výběžku se tak budou moci opět obracet na Euroregion Nisa s žádostí o podporu svých malých projektů v česko-saské spolupráci. Malým projektem je chápán projekt, jehož celkové výdaje nepřesahují 30tis EUR a jeho cílem je zintenzivnění přeshraniční spolupráce v různých oblastech společenského života na území Euroregionu Nisa. Fond bude zaměřen především na projekty setkávání, označované též people-to-people. Investice v oblasti občanské a turistické vybavenosti ani jiné investice nebudou oproti minulému období ve Fondu malých projektů možné. Mezi podporované aktivity bude patřit především organizace seminářů, konferencí, sportovních či kulturních akcí, výměn dětí a také třeba vývoj komunikačních či informačních systémů pro společné pohraničí. Nicméně náplň každého projektu bude posuzována individuálně a žadatelé budou na Euroregionu Nisa vždy vítáni k projednání svého projektového záměru. Žadatelem může být město, obec, škola, zájmové sdružení, spolek, nadace apod. Je nutné mít saského partnera, který se bude podílet na plánování a realizaci projektu. Dotační sazba zůstane na 85% z celkových způsobilých výdajů, maximálně však 15 000 EUR. Subjekty budou moci realizovat pouze jednostranně financované projekty, ale v případě dobré zkušenosti bude moci německý partner podat zrcadlový projekt na své straně. Podání žádosti i vyúčtování potom proběhne odděleně.

Aktuální informace o výzvách budou uveřejněny na stránkách www.neisse-nisa-nysa.org. S konkrétními dotazy či projektovými záměry se nadále budete moci obracet na zaměstnankyně Euroregionu Nisa Lucii Hobrlantovou (dříve Havlová) a Lenku Dolákovou, které se těší na spolupráci.

V minulém dotačním období bylo na české straně přerozděleno téměř 35 mil Kč pro projekty realizované ve Fondu malých projektů Cíl 3. Euroregion Nisa těmito prostředky podpořil v letech 2009-2014 celkem 164 malých projektů českých žadatelů. Pokud máte zájem, prohlédněte si publikaci Kompendium přeshraničních projektů 2007-2013, kterou vydal Euroregion Nisa a která obsahuje přehledné informace o přeshraničních projektech realizovaných v letech 2006 - 2013 v české části Euroregionu Nisa. Záložku najdete na těchto stránkách po pravé straně ve sloupci "Projekty".

 


 

 

 

 

tisk