Dti z Dolnho Podlu a Neugersdorfu spolen slav velikonoce

Datum: 22.04.2011

\"zajicMateřské školy z Dolního Podluží a Neugersdorfu realizují dlouhodobý projekt pro 4 -6 leté děti, díky kterému by se děti nemusely později potýkat ani s národnostními předsudky ani s jazykovou bariérou.
O dotaci z ERDF požádala Euroregion Nisa MŠ Dolní Podluží. Nápaditý projekt nazvaný
„ Přeshraniční spolupráce MŠ z Dolního Podluží" získal podporu Euroregionálního řídícího výboru a s ní příspěvek ve výši 6.038,57 EUR.
Děti ve věku 4 -6 let se setkají při řadě akcí, jak v Sasku, tak v Libereckém kraji . Čekají je zážitky při oslavách tradičních svátků, ale také poznají atrakce , jako je např.Saurienpark v Kleinwelce. Součástí projektu je výuka češtiny v neugersdorfské školce a němčiny v MŠ v Dolním Podluží.
21. dubna přijelo 22 německých dětí do mateřské školy v Dolním Podluží. Oslava velikonoc začala přivítáním v obou jazycích, německými a českými písničkami, po té děti vyráběly kraslice, pekly perníčky a zejména se těšily na putování po stopách velikonočního zajíčka, při kterém plnily různé úkoly, za které byli vítězové zajíčkem odměněni. Německým dětem dělalo společnost 28 českých dětí, a to až do odjezdu jejich německých kamarádů ve 14 hodin.

 

 

tisk