Projektov dost pro FMP R-Sasko

Datum: 21.12.2015

Dne 2.10.2015 byl Monitorovacím výborem doporučen k realizaci projekt "Společný fond malých projektů v Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa". Doba realizace projektu od 20.8.2015 di 31.12.2022. Na malé projekty jsou k dispozici dotační prostředky ve výši 1.226.139,025 eur.

Příjem žádostí je průběžný. Schvalování bude probíhat zpravidla 4x ročně dle naplanánových termínů zasedání Řídícího výboru.

Fond malých projektů ČR-Sasko bude pro nové programové období 2014-2020 opět využívat aktivní internetový formulář projektové žádosti. Na základě oboustranných jednání byly do systému zapracovány nezbytné úpravy a systém by měl v těchto dnech již pracovat bezproblémově.

Máte-li zájem o realizaci malého projektu v Česko-Saské spolupráci, můžete zahájit vyplňování projektové žádosti zde.

V sekci FMP ČR-Sasko naleznete všechny důležité informace k fondu a také Pokyny k vyplnění projektové žádosti. S Vašimi dalšími dotazy se můžete kdykoliv obrátit na sekretariát FMP.

Uznatelnost výdajů malého projektu začíná datem odborné registrace. Odborná registrace bude provedena na Euroregionu Nisa po té, co bude Vaše projektová žádost bez nedostatků finálně předložena v tištěné formě a se všemi povinnými přílohami. Tomuto předložení by měla předcházet Vaše konzultace projektového záměru, žádosti a rozpočtu, proto se na nás prosím s dostatečným časovým předstihem obraťte.

Nejbližší schvalování projektů proběhne na Řídícím výboru v Žitavě dne 22.3.2016. Projektové žádosti, které zde budou projednávané, musí být předložené na ERN nejpozději do konce února 2016. Pro konzultaci Vám tedy doporučujeme leden 2016. Při vyplňování se na nás kdykoliv obracejte prostřednictvím telefonu, emailu či osobně. Na spolupráci se těší pracovnice FMP ČR-Sasko: Eva Hájková, Lenka Dolálková a Lucie Hobrlantová

 

 

tisk