Veletrh Euroregion Tour se kon 22. bezna

Datum: 15.03.2012

Veletrh Euroregion Tour na téma sklo, bižuterie a pivo začne v Jablonci n. N. 22. března 

V areálu Eurocentra v Jablonci nad Nisou se od čtvrtka 22. do soboty 24. března uskuteční jedna z nejvýznamnějších regionálních akcí roku - veletrh cestovního ruchu Euroregion Tour 2012.

Mottem veletrhu, který společně připravily Liberecký kraj, Eurocentrum, OHK Jablonec nad Nisou, statutární města Jablonec nad Nisou a Liberec je „Křehká krása, vybroušená chuť\". Představitelé všech pořadatelů zahájí veletrh 22. března v 9.30 hodin.

„Jak podtitul napovídá, kromě turistických nabídek, možností trávení dovolené, výletů a volnočasových aktivit bude prezentace zaměřena na jedinečná specifika Libereckého kraje - sklo, bižuterii a pivo. Chceme tím také ukázat, jak skvěle lze propojit sklářské a bižuterní řemeslo s výrobou piva,\" uvedla náměstkyně hejtmana LK pro kulturu a cestovní ruch Lidie Vajnerová (SOS) s tím, že zahraničním partnerským regionem veletrhu je německá Horní Lužice, představí se ale i příhraniční města Žitava a Budyšín.

Návštěvníci se podle ní mohou těšit na stovku vystavovatelů z České republiky, Slovenska, Německa a Polska, řemeslníky, regionální výrobce, bohatý doprovodný program, prezentace, workshopy, výstavy fotografií, besedy a cestopisné filmy. Například město Liberec se chce na veletrhu prezentovat jako Evropské město sportu.Svou prezentaci bude mít třeba Prešovský kraj, který je partnerem Libereckého kraje. Nabídku turistického vyžití představí i Královéhradecký nebo Plzeňský kraj.

Výstavu se také zásluhou hospodářské komory zúčastní více než padesát řemeslníků a regionálních výrobců z Česka a Polska.

\"Hodláme z veletrhu Euroregion Tour postupně vytvořit veletrh nadregionálního významu,\" zdůraznila Lidie Vajnerová s tím, že vloni veletrh navštívilo 3420 lidí.

Vstup je i letos zdarma.

Více informací naleznete na www.eurocentrumjablonec.cz, www.liberecky-kraj.cz, www.euroregiontour.cz.

tisk