Krtk aktuality ze Saska

Datum: 12.08.2011

12.8. Protipovodňová ochrana z Bischofswerdy (okres Bautzen)
Max Aicher GmbH rozšiřuje svou výrobu v Bischofswerdě o nabídku mobilních systémů ochrany před povodněmi. U této firmy lze získat rychle a snadno montovatelné ochrany do oken a dveří, stejně jako mobilní ochranné stěny.

12.8. Evropské finanční prostředky pro integrovaný rozvoj venkova (ILE) (Hoyerswerda)
Erlebnishof Krabatmühle/mlýn v Hoyerswerdě může díky 100.000 EUR z ILE-dotačních prostředků financovat rekonstrukci mlýnské stodoly. Budova bude využívána pro návštěvy skupin a pořádání akcí všeho druhu.

12.8. Cyklostezky v Neustadt dokončeny (okres Saské Švýcarsko - Osterzgebirge)
V Neustadtu byly dokončeny práce na budování sítě cyklostezek. Rekonstruovány, respektive nově vybudovány byly tři cyklotrasy v délce 1,2 km.

12.8. Protirasistický fotbalový turnaj v Seifhennersdorfu (okres Görlitz)
Mladí lidé z Oberlausitz/Horní Lužice, Polska a České republiky se ode dneška do neděle setkají na akci „Fotbal bez hranic", aby si fotbal zahráli, oslavili ho a porozuměli si. „Fotbal bez hranic" je platforma, která by měla podnítit výměny mezi různými skupinami, životními styly a kulturami. Turnaj je také forma, jak se společně těšit z kultury a diskutovat o negativních stránkách fotbalového kultu. Násilí, rasismus, sexismus, homofobie, komerce a bezpečnostní rizika patří téměř každodenně ke stadiónům v Německu (ale nejen zde). Turnaj pořádají kluby „Parta předků " a „Oči Oberlausitz".

Zprávy byly dodány od společnosti Medientraktor e.V. v rámci projektu "Co nového u sousedů".

- - -

tisk