9. Sympozium pracovn skupiny EUREX - ist Nisa

Datum: 10.06.2014

9. Sympozium pracovní skupiny EUREX - Čistá Nisa

Obsahem projektu \"9. sympozium pracovní skupiny EUREX - Čistá Nisa\" bylo vytvoření odborné diskusní platformy pro odborníky ve vodním hospodářství s hlavním zaměřením na výměnu zkušeností v plnění úkolů vyplývajících pro členské země v Euroregionu Nisa z rámcové směrnice o vodách a z rámcové směrnice o vyhodnocování a zvládání povodňových rizik.

Realizaci sympozia, které proběhlo ve dnech 12. - 13. 3. 2014 ve Starých Splavech (u Máchova jezera) vznikly nové a utužili se stávající vztahy mezi odborníky ve vodním hospodářství ve 3 státech Euroregionu, byly poskytnuty náměty a nové kontakty mezi odbornou i laickou vodohospodářskou veřejností a definovány hlavní body pro další společný postup v realizaci Rámcové směrnice o vodách v povodí Lužické Nisy.

Účastníci sympozia byli informování o nutností spolupráce při řešení povodňových situací na společné hranici a o možnostech využití výstražných protipovodňových systémů na tocích v Euroregionu Nisa. Kvalita a rychlost šířených informaci bude zajištěna díky nově vzniklé databázi kontaktů na pracovníky ve vodním hospodářství v Euroregionu (viz níže).

Projekt byl spolufinancován z Fondu malých projektu v Euroregionu Nisa prostřednictvím programu Ziel 3/Cíl 3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko.

Realizátor projektu: Liberecký kraj

 

 

 

tisk