Hvzdicov jzda do Lbau startovala tak z Hrdku nad Nisou

Datum: 10.06.2012

Hrádek nad Nisou se v sobotu stal jedním z osmi startovních měst Hvězdicové cyklojízdy do Löbau. Mezi členy cyklotýmu starostů a starostek Euroregionu Nisa, vedeného starostou města Hrádek nad Nisou Martinem Půtou (SLK), nechyběl ani hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler a krajský radní Jaroslav Podzimek (oba ČSSD).

„Hvězdicová jízda byla jedním z dobrých způsobů, jak pozvat milovníky cyklistiky do krásného kraje Trojzemí a celého Euroregionu Nisa. Cyklotrasy jsou velmi dobře připraveny na vyjížďky na kole a vedou malebnou přírodou,\" chválil hejtman.

Smyslem hvězdicové jízdy, kterou organizoval zemský okres, byl start z osmi různých míst a společné setkání všech startujících v cíli v Löbau. Zde byl v prostorách výstaviště Saské zemské zahradní výstavy organizován kulturní program, tombola, občerstvení apod.

„Nejednalo se o závod, ale o projížďku spojenou se sběrem otisků razítek z různých míst Euroregionu Nisa,\" vysvětlil Podzimek.

Otisky razítek na trase Hrádek nad Nisou - Löbau sbírali cyklisté ve stanovištích ve městech: Hrádek - Opolno-Zdrój - Sieniawka - Zittau - D12 / D4 - O-See - Hörnitz - Mittelherwigsdorf - Oderwitz - Eibau - Walddorf - Kottmar - Obercunnersdorf - Niedercunnersdorf - Ebersdorf/Sa. - Löbau. Celková délka trasy byla 41,2 km.

tisk