Krtk aktuality ze Saska

Datum: 04.08.2011

4.8. Ústavní stížnost proti stavbě silnic v Oberlandu (okres Görlitz)
Proti plánovanému projektu výstavby nové spolkové silnice č. 178 mezi Obercunnersdorf Niederoderwitz byla právním zástupcem podána stížnost u Spolkového ústavního soudu. Důvodem jsou námitky k plánované trase z hlediska ochrany přírody.

4.8. S kašpárkem přes hranice (Hohnstein / Dolní Poustevna)
Prohloubení česko-německých vztahů mezi městy Dolní Poustevna a Hohnstein od 1. ledna 2012 nastartuje projekt „Kašpárek, s kašpárkem přes hranice". Žádost o dotaci z prostředků EU byla předložena u Saské rozvojové banky. Projekt je zaměřen na přeshraniční spolupráci s dětmi a mládeží.

4.8. Pomoc včelám (Dresden)
Čtyři sdružení založila v červnu iniciativu „kvést - opylovat - pěstovat - užívat si". Jejich společným cílem je zlepšit stanoviště pro včely. Iniciativa se mimo jiné zabývá využitím místních sadů s jejich kvetoucími stromy a keři a zároveň i péčí a ochranou existujících luk v těchto sadech. Svobodný stát Sasko v rámci svých směrnic „Agroenvironmentální opatření" a „Přírodní dědictví" podporuje ke včelám šetrná opatření vč. používání bohatých bylinných směsí osiv a zakládání travnatých pásů vedle orné půdy, stejně jako i v sadech. Cílem opatření je pro včely zlepšit potravinou nabídku a tak zajistit výnosy v zemědělství.

Zprávy byly dodány od společnosti Medientraktor e.V. v rámci projektu "Co nového u sousedů".

 

- - - 

tisk