Veletrh cestovnho ruchu Euroregion Tour 2011

Datum: 04.03.2011

\"logo_tour--c150xt85.jpg\"Již 11. ročník veletrhu cestovního ruchu EUROREGION TOUR 2011, který se uskuteční v Eurocentru Jablonec nad Nisou ve dnech 10. - 12. 3. 2011, zahájí v 9 hodin náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerová.

„Tématem letošního ročníku, který připravil Liberecký kraj ve spolupráci s Eurocentrem v Jablonci n.N., je dovolená pro rodiny s dětmi a oproti loňským ročníkům přinese řadu novinek a nových expozic," uvedla náměstkyně hejtmana.

Na návštěvníky čeká podle ní zhruba 50 vystavovatelů ze tří zemí, kteří představí svoji nabídku turistických atrakcí, možností trávení dovolené, výletů a volnočasových aktivit. Největším „lákadlem" bude určitě účast Slovenské agentury pro cestovní ruch a partnerského regionu Libereckého kraje, Prešovského samosprávného kraje, kteří do Jablonce přivezou svoje „top"nabídky jako jsou vysokohorská turistika v Tatrách, lázně (např. Bardějov) a historická města (např. Stará Lubovňa).

Významnou část vystavovatelů tvoří prezentace osmi krajů České republiky - Ústecký kraj spolu s Českosaským Švýcarskem, Východní Čechy, Vysočina, Královéhradecký kraj, Moravskoslezský kraj, Plzeňský kraj, Centrála cestovního ruchu Východní Moravy a Destinační společnost Východní Čechy - aregionálních subjektů, samostatných měst či podnikatelů z oblasti cestovního ruchu.

Ze zahraničních partnerů budou na veletrhu vystavovat turistické oblasti Euroregionu Neisse - Nisa - Nysa - např. TTG Neisseland a TTG Zittauer Gebirge nebo zástupci Dolnoslezského vojvodství.

„Návštěvníci se mohou těšit také na bohatý doprovodný program, workshopy, ukázky řemesel a ochutnávky regionálních produktů, cestopisné besedy a výstavy fotografií. Budou mít také možnost zúčastnit se několika soutěží a vyhrát zajímavé ceny jako je tandemový let, vstupenka do ZOO nebo do lanového centra a řadu dalších. Každý, kdo veletrh navštíví, navíc obdrží slevové kupóny," zve Lidie Vajnerová.

V rámci veletrhu se rovněž uskuteční odborný workshop, na kterém Liberecký kraj společně s Okresní hospodářskou komorou v Jablonci nad Nisou představí úspěšné turistické produkty z Čech a Polska určené pro rodiny s dětmi. Agentura CzechTourism představí portál Kudy z nudy a uspořádá několik odborných přednášek pro školy se zaměřením na cestovní ruch.

Místo konání: Eurocentrum Jablonec nad Nisou

Jiráskova 2047/7, 46601 Jablonec nad Nisou

Datum konání: 10.-12. března 2011

Otvírací doba: čtvrtek 10.3.2011 od 9:00 do 17:30 hod.

pátek 11.3.2011 od 9:00 do 17:30 hod.

sobota 12.3.2011 od 9:00 do 12:00 hod.

Pořadatel: Liberecký kraj a Eurocentrum Jablonec n.N. s.r.o.

Více informací o veletrhu a jeho programu naleznete v přílohách a na www.liberecky-kraj.cz a na www.eurocentrumjablonec.cz.

tisk