Libereck kraj chyst mezinrodn cyklokonferenci Odra - Nisa

Datum: 03.05.2011

Liberecký kraj chystá na 13. května od 9 hodin ve zcela novém Multifunkčním centru v Hrádku nad Nisou vrchol projektu „Mezinárodní press-trip ODRA- NISA a marketingové aktivity". Jeho cílem je podpora úspěšné realizace cyklostezky ODRA - NISA na české straně, na kterém spolupracuje od loňského roku se saským partnerem Landkreis Görlitz. V odpoledních hodinách, kolem 13 hodiny, pak odstartují účastníci na cyklistickou exkurzi po trase okruhu Hrádek nad Nisou - Žitava - Hrádek nad Nisou. Předpokládaný konec jízdy je v 16.30 hodin.
„Půjde o celodenní akci, jejímž cílem bude, kromě informování odborné i laické veřejnosti, rovněž spolupráce samospráv obou zúčastněných zemí při řešení výstavby cyklostezek. Na akci jsou pozváni účastníci s profesním i osobním zájmem o problematiku cyklodopravy z ČR, Německa i Polska," uvedl náměstek hejtmana LK pro dopravu Martin Sepp, který konferenci v 9 hodin zahájí.
V odborném bloku české strany dojde k představení novinek z Národní cyklostrategie z úst národního cyklokoordinátora Jaroslava Martínka, koncepci cyklodopravy Libereckého kraje uvede Iveta Moravcová, kordinátorka cyklodopravy z Odboru dopravy KÚ LK a zpracovatel studie Luboš Vaner představí Územně technickou studii ověření páteřní cyklotrasy Odra Nisa v úseku Nová Ves n. N. - Hrádek n.N.
„Po krátké přestávce bude následovat blok německé strany, který bude zaměřen hlavně na marketing. Kromě zástupce Landkreis Görlitz, který poinformuje o výstavbě některých úseků cyklostezky, vystoupí s informacemi o marketingových projektech pan Wolfgang Michel z Touristische Gebietsgemeinschaft Neisseland e.V., Eva Wittig a další," vypočítala Iveta Moravcová.
Celý projekt je spolufinancován Evropskou unií z prostředků ERDF - Evropského fondu regionálního rozvoje- Fondu malých projektů programu Ziel 3 / Cíl 3 , na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2007-2013, prostřednictvím Euroregionu Nisa.

http://www.kraj-lbc.cz/id:114571

tisk