EUREX Statistika

Datum: 01.09.2011

Jednání pracovní skupiny EUREX „Statistika\" Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa se konalo dne 25.8.2011 v Kamenz (DE). Účastníky jednání přivítala paní Birgit Scheibe. Poté byl zahájen vlastní program jednání. Paní Scheibe zrekapitulovala dokončené práce na aktualizaci údajů pro publikaci „Ceny v Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa\". Všechny strany materiál připraví v elektronické podobě a bude zveřejněn na webových stránkách. Experti také jednali k aktualizaci údajů v tabulkách za okresy Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa zveřejňované na internetu a přípravě tématických kartogramů. Celý materiál bude publikován na internetových stránkách jednotlivých úřadů do konce roku 2011.
Stěžejním bodem jednání se stala Ročenka Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa.
P. Banaszak účastníky informoval o nové situaci, která nastala v souvislosti s financováním tohoto projektu. Vzhledem ke skutečnosti, že polský statistický úřad není schopen zajistit finanční prostředky nutné k předfinancování celého projektu, nebude možné zrealizovat ani samotný projekt tisku Ročenky ERN. Ročenku ERN tudíž není možné vydat v tištěné podobě.
Ročenka ERN bude v každém případě vydána v elektronické podobě a zveřejněna na webových stránkách členů pracovní skupiny. Jako velmi dobrá varianta se všem účastníkům jeví také její vydání na CD.

tisk